Espai l'Amistat

Logo Teatre L'Amistat
divendres, 21 de setembre de 2018
Creació, Interrelació, Exhibició artística

Qui som

QUI SOM

Miquel Buch i Moya, Alcalde de Premià de Mar

MIQUEL BUCH I MOYA (Alcalde de Premià de Mar)


El nou espai de l'Amistat ja és realitat. Després d'un llarg i dificultós procés, els premianencs ja podem gaudir d'aquest nou equipament cultural pensat per poder donar resposta a un gran ventall d'activitats com ara teatre, cinema, música, ball.. així com espectacles i actes de tot tipus.


El camí per arribar fins aquí no ha estat fàcil. La rehabilitació d'un equipament sociocultural centenari d'aquestes característiques comportava tenir en compte molts factors i la implicació de moltes persones.  Ha estat una experiència complexa però alhora gratificant i la voluntat, l'esforç i la perseverança de tothom que ha format part del procés ha fet possible que aquest es pogués desenvolupar de manera satisfactòria. Paral·lelament, cal destacar també la col·laboració i finançament de les administracions i institucions que han permès que el projecte tirés endavant amb èxit.


Ara tenim per davant el compromís de fer que aquest nou espai es converteixi en el referent cultural i social de la vila, amb un batec fort i constant que arribi a les poblacions veïnes del Baix Maresme. Un nou repte per a Premià de Mar que assumim amb il·lusió i responsabilitat i que estem convençuts que, entre tots, el farem possible.

Eloi Maristany, Regidor de Cultura de l´Ajuntament de Premià de Mar

ELOI MARISTANY (Regidor de Cultura de l'Ajuntament de Premià de Mar)


Premià de Mar compta a partir d'ara amb un nou espai cultural de referència, que ha de contribuir a la creació, la potenciació i el manteniment de la identitat dels premianencs i premianenques i del seu sentit de pertinença al municipi.


És un equipament altament reivindicat i desitjat per tots i totes i és un orgull poder-vos-el presentar en aquesta nova etapa que tot just iniciem. Ens agradaria que el camí iniciat l'anéssim traçant entre tots per fer de l'Amistat un espai de tots i per a tots.


Aquest nou equipament es concep com un espai polivalent on tots els premianencs i premianenques puguem gaudir de música, teatre, cinema, balls, dansa i circ entre d'altres. Alhora es pretén que sigui un espai de relació on es vertebrin i generin idees noves i on es pugui donar veu i lloc a les entitats de Premià de Mar.


Per això, us convidem a venir i gaudir de l'espai, i us animem a buscar i trobar el vostre punt de connexió amb l'Amistat.

Toni Martín, director artístic del Teatre l´Amistat de Premià de Mar

TONI MARTÍN (Director artístic)

Gestionar un espai públic com és el nou Espai municipal l’Amistat, no tan sols consisteix en cercar una sèrie d’activitats que puguin cobrir els interessos de tots aquells que s’acostin al nou equipament, si no que hi ha una responsabilitat encara per damunt d’aquesta, la de tenir cura dels costos que representa tirar endavant un projecte d’aquestes característiques. En els temps que corren, la única manera de tenir una oferta interessant i de qualitat radica en crear tantes activitats com demandes tinguin els nostres potencials espectadors. Quantes més activitats generem, quantes més inquietuds cobrim, quanta més gent es senti atreta per les nostres propostes, més fàcil serà poder tenir a curt termini una programació autogestionable que faci sostenible el model artístic que volem dur a terme.


Teatre, dansa, música, cinema, ball, tallers, conferències... qualsevol proposta que quadri amb les línies artístiques que tot just comencem, ajudarà a omplir de contingut un espai que basa els seus pilars en tres conceptes que obren un ventall a l’imaginari i a la diversitat col·lectiva. Tres conceptes que defineixen un equipament multidisciplinar on la participació activa dels tots els seus agents acabarà per donar sentit a un projecte que combina la creació, la interrelació i l’exhibició artística.


Qualsevol manifestació artística resulta impossible de construir sense la mirada curiosa d’un espectador. Cap dels nostres esforços tindrien sentit sense la col·laboració i la implicació de totes aquelles persones que, amb inquietuds culturals o simplement encuriosides per omplir el seu temps d’oci, cerquin en nosaltres una porta oberta a les seves inquietuds. Esperem no defraudar les vostres expectatives i aconseguir conjuntament les complicitats necessàries per fer del nou Espai l’Amistat, el lloc de referència que des de feia anys hi trobàvem a faltar. 

Toni Martín, Premià de Mar (1970)
Llicenciat en dramatúrgia i direcció escènica per l’Escola Superior d’Art Dramàtic (Institut del Teatre) en els darrers quinze anys treballa amb directors com Lluís Pasqual, Sergi Belbel, Carme Portaceli, Rosa Novell, entre d’altres... La seva inquietud i el seu compromís com a creador el porten a interessar-se en el teatre social, iniciant un projecte per acostar els clàssics a interns penitenciaris per tal de reflexionar, mitjançant el treball de creació, sobre els seus propis conflictes. Dins el seu bagatge com autor teatral cal destacar textos com Canvis (1995), Buits (1997), The Hamlet Circus (2004) i Fairy (2007) escrita conjuntament amb Carme Portaceli i per la qual va guanyar el Premi MAX de les Arts Escèniques com a millor text en llengua catalana. El seu darrer text “Exposició” (2010) ha estat estrenat recentment a Ciutat de Mèxic sota la producció de l’actor Diego Luna (Frida, La terminal, Mi nombre es Harvey Milk).


També és un dels creadors i director dels Premis Butaca de teatre de Catalunya. Durant els darrers anys ha compaginat la seva tasca de dramaturg i director d’escena amb la crítica teatral a la revista Time Out Barcelona.


l’Amistat | Carrer St. Antoni 60, Premià de Mar | Tel. 93 752 99 90 | Disseny: Pixel Comunicació