Espai l'Amistat

Logo Teatre L'Amistat
divendres, 21 de setembre de 2018
Creació, Interrelació, Exhibició artística

FITXA TÈCNICA

Rigoleto

RETRANSMISSIONS

16 de gener

RIGOLETO

Retransmissions d'òpera i dansa en directe


L'ACLAMADA PRODUCCIÓ DE DAVID McVICAR DE LA POTENT I TRÀGICA ÒPERA DE VERDI ESTÀ DIRIGIDA MUSICALMENT PER ALEXANDER JOEL, AMB UN EXCEL·LENT REPARTIMENT ENCAPÇALAT PER DIMITRI PLATANIAS, LUCY CROWE I MICHAEL FABIANO


La corrupció de la innocència se situa en el centre mateix de la potent tragèdia de Verdi a la producció de David McVicar per a The Royal Opera.


La producció de David McVicar subratlla la crueltat en el si de la cort de Màntua. Cortesanos ricament vestits participen en orgies i gresques al so de les enganxoses i animades danses de Verdi. Entre els molts números musicals famosos de l'òpera es troben la efervescent "La donna è mobile", en què el duc presumeix del seu menyspreu per les dones; els exquisits i queixosos duos amb Rigoletto i el duc; i l'extraordinari quartet de l'Acte III, que teixeix bellament les veus alhora que la història s'encamina a corre-cuita cap a la seva devastadora conclusió.


Giuseppe Verdi va escriure en 1855 que Rigoletto era la seva "millor òpera". Hi va haver de fer front a la censura oficial per poder representar-la -els censors van posar pegues al seu retrat d'un sobirà inmoral-, però es va veure reafimat per l'enorme èxit de l'estrena a 1851. Rigoletto es va representar 250 vegades en els deu anys següents i s'ha mantingut com una de les òperes més populars de tots els temps.

Preu: 16€ (anticipada) 18€ (el dia de la retransmissió)


Compra la teva entrada

l’Amistat | Carrer St. Antoni 60, Premià de Mar | Tel. 93 752 99 90 | Disseny: Pixel Comunicació